Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn in Overijssel (Nederland)

Wildwaterbaan Sungai Kalimantan in Avonturenpark HellendoornEigenlijk is het Avonturenpark in Hellendoorn het allereerste pretpark van Nederland. Want in 1936 bestond het al. Het was toen nog wel heel klein: er was alleen een theehuis – een soort bosrestaurant – met een paar speeltoestellen. De speeltuin werd steeds groter en er kwamen een sprookjestuin en een doolhof bij. Het park kreeg toen ook een naam: De Elf Provinciën.

Klimparadijs
In 1978 werd de naam veranderd in Avonturenpark Hellendoorn. Er kwamen nieuwe attracties bij, waaronder de Discovery Club. Daar mag je schieten op allerlei spulletjes die professor Nulnix op zijn wereldreizen verzamelde. Heel leuk is ook De Drie Geheime Torens, een klimparadijs vol scheve torens en spannende glijbanen.

Over de kopWildwaterbaan in Avonturenpark Hellendoorn
In het Avonturenpark staan maar liefst drie achtbanen en twee wildwaterbanen. In de achtbaan Tornado ga je drie keer over de kop. De Rioolrat is een achtbaan in het donker en in De Donderstenen schiet je door scherpe bochten. In Hellendoorn vind je ook de boomstammenbaan Wild Waterval en een woeste vlottentocht door een Indonesisch landschap, de Sungai Kalimantan.

Pratende brievenbus
Dreumesland is een speelgebied voor je kleine broertje of zusje. Ze kunnen er draaien in het Avonturenrad, de carrousel en de Zwanenmolen. Of rondjes rijden in een vrachtwagen en zweven in een vliegtuigje. In Dreumesland staat De Berenboom, het huis van Baba en Bella, de mascottes van Avonturenpark Hellendoorn. De boom heeft een pratende brievenbus naast de voordeur.

Een spannende waterglijbaan in Aquaventura - Foto: (c) Adri van Esch, ParkplanetWaterglijbanen
Lekker nat is slidepark Aquaventura. ‘Slide’ is het Engelse woord voor ‘glijbaan’. In dit aparte gedeelte van het Avonturenpark staan maar liefst elf waterglijbanen. In sommige ga je in je zwembroek of badpak omlaag, in andere stap je in een band, alleen of met z’n tweeën. Slidepark Aquaventura is open van begin juni tot half september. Je moet er een apart entreekaartje voor kopen en natuurlijk je zwemkleren meenemen. En dan… glijden maar!

GriezeligDe Discovery Club in Avonturenpark Hellendoorn - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet
In oktober verandert Avonturenpark Hellendoorn jaarlijks in Heksendoorn. Het pretpark wordt dan omgetoverd tot het domein van heksen en andere griezelige figuren.


Willen je vader of moeder weten wanneer het Avonturenpark open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

 

Achtbaan Tornado in Avonturenpark HellendoornDoe de Avonturenpark-test!

1. De loopingachtbaan van het Avonturenpark heet…
2. Avonturenpark ligt in de provincie…
3. In de Discovery Club staan de spulletjes van…
4. Wat is de oude naam van het Avonturenpark?
5. Het schots-en-scheve klimparadijs heet…

 

Antwoorden