Meer parken in Europa

Port Aventura in Spanje
Er zijn nog veel meer toffe pretparken in Europa. Hier geven we nog wat tips voor als je op vakantie gaat in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje of Italië.

DUITSLAND 

Heide-ParkWil je naar een park met heel veel attracties? Dan moet je naar het Heide-Park, in het noorden van Duitsland. Daar staan meer dan vijftig attracties, waaronder maar liefst zeven achtbanen. Heide-Park heeft de hoogste houten achtbaan ter wereld: Colossos, zestig meter hoog. Ook spannend: Krake, waarin je een val van veertig meter recht omlaag maakt en de dubbele achtbaan Desert Race. In Heide-Park staan ook veel kermisattracties – zoals de Breakdance, Enterprise en Top Spin – en er zijn rustige belevenissen als bootjes, oldtimers en monorails. In het park hebben ze zelfs een klein stukje Nederland nagebouwd, met grachtenhuizen en een echte molen.

Willen je vader of moeder weten wanneer Heide-Park open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier

Gebouwen gemaakt van Legoblokjes: Miniland in LegolandIn Duitsland is er één, in Denemarken en in Engeland. Maar ook in de Verenigde Staten (twee zelfs) en in Maleisië en Japan. Legoland bouwt steeds weer nieuwe parken. Het begon in Denemarken, waar ook de wereldberoemde Legosteentjes vandaan komen. Elk park heeft een Miniland, een soort Madurodam waar bekende gebouwen in het klein zijn nagebouwd, maar dan met Legoblokjes. Heel véél Legoblokjes: voor elk Miniland zijn er maar liefst 25 miljoen gebruikt! Om het Miniland heen staan diverse leuke attracties, zoals achtbanen, wildwaterbanen, een jungletochtje en een monorail. En natuurlijk kun je in elk Legoland met Legosteentjes spelen, zo veel je maar wilt!

Willen je vader of moeder meer weten over Legoland – wanneer de parken open zijn, hoe ze er kunnen komen en wat het kost – klik dan hier voor Legoland Duitsland en hier voor Legoland in Denemarken.

Nog meer pretparken in Duitsland vind je hier

DENEMARKEN

Waterplezier in Fårup SommerlandIn Denemarken liggen diverse heel bijzondere pretparken. We schreven hierboven al over Legoland en over het stadspark Tivoli in Kopenhagen kun je meer lezen in het hoofdstuk Beroemde pretparken. Heel speciaal is ook BonBon-Land, dat bij een snoepfabriek gebouwd is. Alle attracties zien er net uit als snoepjes, met vrolijke kleuren en grappige vormen. Ze hebben de belevenissen in BonBon-Land ook heel gekke namen gegeven. Zo heten de achtbanen Hondendrol (op z’n Deens: Hundeprutten) en Wild Zwijn (Vild Svinet), de wildwaterbaan is Kanaalrat (Vandrotte) genoemd.

Djurs SommerlandIn Denemarken hebben ze ook parken die attractiepark en waterpark in één zijn. In Fårup Sommerland mogen volwassenen zo met hun auto naar binnen rijden, die parkeren bij het strand en dan in alle leuke attracties gaan. Ook Djurs Sommerland heeft naast achtbanen en draaimolens een eigen Waterland met zwembaden, glijbanen en een waterspeeltuin.

Willen je vader of moeder meer weten over BonBon-Land klik dan hier, over Fårup Sommerland hier en over Djurs Sommerland hier.

Meer over de pretparken in Denemarken lees je hier

FRANKRIJK 

Via Antiqua, een straat uit de stripboeken van Astérix en Obelix, in Parc Asterix

Je kent vast Astérix en Obelix wel. Van de stripboeken of van de film. Die twee onoverwinnelijke Galliërs – Astérix klein en met een goudgele snor, Obelix groot, dik en zo sterk als tien paarden – hebben hun eigen pretpark. Parc Astérix ligt boven Parijs en alle attracties doen denken aan de stripboeken van de twee dappere Fransmannen. In de Via Antiqua – de straat die naar de attracties leidt – denk je dat je zelf in een Astérix-strip loopt. In het park kom je vast ook de Romeinse keizer Julius Caesar tegen en zijn leger. We hebben medelijden met de soldaten van Caesar; die worden elke keer weer door Astérix en Obelix in de pan gehakt. Oók in Parc Astérix!

Willen je vader of moeder weten wanneer Parc Astérix open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier

FuturoscopeFuture is het Engelse én Franse woord voor toekomst. Als een park dus Futuroscope heet, dan weet je al wat het thema is. Precies: de toekomst. Dit park staat vol moderne gebouwen waar telkens heel bijzonder films vertoond worden. Er is een bioscoop met een filmdoek zo groot als een flatgebouw, een 3D-bios, een cinema met een doorzichtige vloer waaronder een film gedraaid wordt en een bioscoop met robotarmen waar je in kunt zitten. In Futuroscope zie je de films van de toekomst.

Willen je vader of moeder weten wanneer Futuroscope open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

Nog meer pretparken in Frankrijk vind je hier

SPANJE

Je zit naast de baan in de spannende roller coaster Furius Baco in Port AventuraGa je in Spanje op vakantie? Ook daar heb je leuke pretparken! Bijvoorbeeld Port Aventura, bij Barcelona. Je kunt er naar China, Mexico of het Wilde Westen, gewoon te voet. Het park is verdeeld in verschillende landen, waar telkens wat te beleven is. In Port Aventura staan vier van de spannendste achtbanen van Europa. Furius Baco is de snelste met een topsnelheid van 135 kilometer. Dragon Khan heeft de meeste loopings: je gaat maar liefst acht keer over de kop. En je vindt er ook de twee hoogste achtbanen van Europa: Shambhala is 76 meter hoog en Red Force – in het naastgelegen Ferrari Land – is liefst 112 meter hoog! Vind je dat allemaal iets te snel en te eng, ga dan lekker spelen in Sésamo Aventura, een speelgebied dat helemaal in het teken staat van Sesamstraat. Je kunt er Bert, Ernie en het Koekiemonster een handje geven.

Willen je vader of moeder weten wanneer Port Aventura open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

Nog meer pretparken in Spanje vind je hier

ITALIË

Kletsnat worden in Fuga da Atlantide in GardalandGardaland, in het noorden van Italië, heet zo omdat het vlak aan het enorme Gardameer ligt. Als je in het pretpark op de vliegende ufo staat, die hoog in de lucht zweeft, zie je het gigantisch grote meer zo liggen. Ook boven in Space Vertigo heb je een prachtig uitzicht over het blauwe water, maar de stoeltjes in die toren vallen zo snel omlaag, dat je amper tijd hebt om er echt van te genieten. Datzelfde geldt voor achtbanen als Raptor, Shaman of Blue Tornado: je kunt heel ver kijken, maar niet langer dan enkele seconden. Daarna is het gillen geblazen! Verschillende attracties in Gardaland zijn onder de grond gebouwd, zoals piratenvaartocht I Corsari. Je ziet het gebouw niet, maar het is er wel. Wil je op een warme dag lekker nat worden, stap dan in Fuga da Atlantide, een achtbaan die twee keer eindigt met een natte plons in het water.

Willen je vader of moeder weten wanneer Gardaland open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

Meer pretparken in Italië vind je hier