Duinrell

Achtbaan Falcon in Duinrell
Wassenaar in Zuid-Holland (Nederland)
Duinrell ligt aan de rand van de duinen en het strand. Het pretpark heeft spannende achtbanen, maar ook minder snelle attracties als draaimolens, speeltuinen en het Tikibad, een overdekt subtropische zwemparadijs.

Rodelbaan op DuinrellVier eeuwen geleden – dat is vierhonderd jaar geleden – lagen er tussen het dorpje Wassenaar en de Noordzee twee oude boerderijen. Er hoorde veel grond bij de boerderijen en ze hadden mooie namen: Huis ter Duyn en Oud Duinrell. Eén van de boerderijen leek wel wat op een kasteeltje en de mensen vonden het prachtig om naar het mooie gebouw te komen kijken.

Hertenkamp

Steeds meer bezoekers wandelden over de landerijen en in de vorige eeuw werden er een theehuis en een hertenkamp bij gebouwd. In 1962 besloot de eigenaar van het gebied – een graaf met de sjieke naam Hugo van Zuylen van Nijevelt – een pretpark en een camping op te richten. Hij noemde het Duinrell.

Aqua Shute op DuinrellWaterbron

Duinrell betekent ‘waterbron in de duinen’. Water speelt nog steeds een belangrijke rol in het pretpark. De mascotte van het park is een kikker met de naam Rick en overal in het bosgebied van Duinrell staan waterattracties. Bezoekers kunnen een ritje maken in de wildwaterbaan Splash of met een bootje van een waterglijbaan roetsjen in de Aqua Shute. De meest bekende waterattractie van Duinrell is het Tikibad, een tropisch zwemparadijs. Speciaal voor kinderen heeft het Tikibad de overdekte waterspeeltuin Playa. Alle waterglijbanen van dit superzwembad zijn samen meer dan een kilometer lang!

Snelheid

Duinrell heeft allerlei rustige en spannende attracties. Wie het rustig aan wil doen, stapt in het reuzenrad of glijdt met een sleetje door een stalen goot naar beneden. Maar hou je meer van actie en snelheid, stap dan maar eens in de Falcon. Die achtbaan gaat drie keer over de kop. Of in Wild Wings, waarin je je eigen vliegtuigstoeltje bestuurt en tot wel veertig keer ondersteboven kunt gaan! Is dat iets te gortig voor jou, dan is de Kikkerachtbaan ook best spannend. Of de achtbaan Dragonfly; die gaat niet over de kop, maar is wel vijftien meter hoog.

Willen je vader of moeder weten wanneer de Duinrell open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

De Kikkerachtbaan in Duinrell

Doe de Duinrell-test

1. Het pretpark Duinrell is geopend in…
2. Hoe heet de mascotte van Duinrell?
3. De spannendste attractie van Duinrell is…
4. Zo heet de overdekte waterspeeltuin voor kinderen in het Tikibad: …
5. Duinrell ligt in…

Antwoorden

1. 1962
2. Rick de Kikker
3. Achtbaan Falcon
4. Playa
5. Wassenaar (Zuid-Holland)