De Plopsa-parken

Plopsaland De Panne
In De Panne, Hasselt en Coo (allemaal in België) en in Coevorden (Nederland)
Plopper-de-plopper-de-plop. De bekende televisiekabouter Plop heeft zijn eigen pretparken. Daar wonen ook Klus en Lui, en Mega Mindy, Piet Piraat, Bumba en K3.

Kabouter Lui in PlopsalandKabouter Plop heeft zijn eigen attractieparken. Niet één, maar vier! Drie liggen in België en eentje in Nederland. Plop heeft al zijn vriendjes uitgenodigd ook in de pretparken te komen wonen. Klus, Lui en Kwebbel zijn er, maar ook Mega Mindy, Piet Piraat en Bumba. Zelfs K3, Prinsessia en het Huis Anubis hebben attracties in de parken.

Mega Mindy

Het oudst en het grootst is Plopsaland. Het ligt helemaal in het puntje van België, aan de kust, in het badplaatsje De Panne. Daar staan heel veel gezellige attracties, maar ook spannende. En bijna elke belevenis doet denken aan een televisieserie. Zo heeft het Huis Anubis een eigen achtbaan, waarin je maar liefst drie keer over de kop vliegt. Mega Mindy heeft haar eigen jetski’s, Big & Betsy een kinderboerderij en Plop en zijn vriendjes ontmoet je bij de bootreis door Het Bos van Plop. In Circus Bumba ga je met het bekende televisiesterretje op reis door de wereld, en zelfs in het heelal en onder water. 

Mega Mindy Jetski’s in Plopsaland

Honing en bijen

Plopsaland is genoemd naar twee bekende televisiefiguren: kabouter Plop en hond Samson. Plopsaland heette vroeger Meli-Park. Het stond helemaal in het teken van bijen en honing. Dat thema is weer teruggekomen in Mayaland. In dat overdekte speelparadijs heeft tekenfilmfiguurtje Maja de Bij allerlei vrolijke attracties.

De Waterlelies in MayalandMaja de Bij

Maja ontvangt alle kinderen in haar eigen, prachtige bloemenhal: Mayaland. Het bijtje heeft in haar speelpaleis heel veel bloemen laten zetten, want daar houdt zij van. Kinderen kunnen er met hun ouders rondjes draaien in De Bloemenmolen of in De Waterlelies. Of ze zoeven langs een reuzengrote bloemenstengel omhoog op zoek naar stuifmeel. Zelf actief zijn kan ook in Mayaland: op een vlot, in het ballenbad of in een spinnenweb.

Wickieland

Het dappere Viking-maatje Wickie heeft in Plopsaland zijn eigen gebied: Wickieland. Je kunt er heen en weer racen in De Grote Golf, die zeventig kilometer per uur gaat. Of andere bezoekers lekker nat spuiten in Wickie The Battle. Maar denk er aan: je wordt zelf óók kleddernat!

De Woeste Zee in Plopsa IndoorTweeling

Plopsaland heeft nog drie kleinere broertjes en zusjes. In België liggen Plopsa Indoor en Plopsa Coo. In Nederland is een Plopsa Indoor, in de provincie Drenthe. Plopsa Coo is een park bij de beroemde watervallen van het plaatsje Coo. Er staan draaimolens, twee achtbanen en je kunt met een treintje door een wildpark rijden. Plopsa Indoor is bijna helemaal overdekt. In een grote hal hebben Samson & Gert, Piet Piraat en Bumba hun eigen attracties. De Belgische Plopsa Indoor (in de stad Hasselt) en de Nederlandse (bij Coevorden) zijn een tweeling en lijken heel erg op elkaar.

Willen je vader of moeder weten wanneer de Plopsaland in België open is, hoe ze er kunnen komen en wat het allemaal kost, klik dan hier. Voor Plopsa Coo moeten ze hier klikken en voor Plopsa Indoor in Nederland hier.

Doe de Plopsa-test

1. Naar welke twee televisiefiguren is Plopsaland genoemd?
2. Welke televisieserie heeft in Plopsaland een eigen achtbaan?
3. In welke attractie woont kabouter Plop?
4. Hoe heten de overdekte attractieparken van Plopsaland?
5. Welk bijtje heeft in Plopsaland haar eigen speelhal?

Antwoorden

1. Kabouter Plop en hond Samson
2. Het Huis Anubis
3. Het Bos van Plop
4. Plopsa Indoor
5. Maja de Bij