Attractiepark Toverland

Troy in Toverland
Sevenum in Limburg (Nederland)
Bij regen of bij zonneschijn, Toverland is altijd leuk. In het pretpark staan namelijk twee grote overdekte speelhallen voor als er een bui valt. Buiten vind je de spectaculaire achtbanen Troy en Fēnix, de geheimzinnige Magische Vallei en het stoere Avalon.

Snelle koffiekopjesmolen in ToverlandFantaseer jij ook wel eens wat je allemaal kunt doen als je zou kunnen toveren? In Toverland kan het: je kunt er met een echt toverstokje zwaaien en allerlei dingen laten bewegen in het Toverhuis. Zwier met je stafje en gordijnen gaan open en dicht, een spin kruipt tevoorschijn en de heks laat stiekem een scheetje.

Echt toveren

Ook echt toveren kun je in Port Laguna. Op diverse plekjes in dit vrolijke dorpje aan het water kun je met een toverstafje allerlei dingen in beweging zetten. Of draai maar eens aan de sleutel van de poort naast het gebouw met de kluisjes en kijk wat er gebeurt!

In de Hopper met zwijntje Morrel, in ToverlandOverdekt

In Nederland regent het best vaak. Daarom bedachten de mensen van Toverland dat het slim zou zijn een overdekt pretpark te maken. Daar kun altijd spelen, of het nu regent of niet. In 2001 bouwden ze een hal van wel anderhalf voetbalveld groot: het Land van Toos. Het lieve heksenkind Toos Toverhoed is de mascotte van het park.

Wunder Wald

Drie jaar later kwam er nog een tweede hal bij: Wunder Wald. In die hal kun je in de wildwaterbaan met boomstammen stappen. Dat wordt een verrassende tocht, want halverwege maakt je boomstam een val achteruit en gaat de wilde rivier zelfs naar buiten toe. Hetzelfde gebeurt bij de Maximus’ Blitz Bahn: stap binnen in een bobslee en zoef vervolgens lekker naar buiten. Je kunt zelf gas geven en bepalen hoe hard je gaat.

De Booster Bike in Toverland

Binnen of buiten

In de hallen van Toverland staan draaimolens, klimtoestellen, speelkastelen en zelfs een heuse achtbaan. Toen de hallen klaar waren, besloten de eigenaren ook buiten attracties te bouwen. Dan konden de bezoekers kiezen waar ze naar toe gingen: naar de overdekte hallen of naar het buitenpark. Ook in het park kwamen spannende attracties te staan, zoals de Booster Bike, een achtbaanrit waarbij je met 75 kilometer wordt afgeschoten op een open motorfiets.

Houten achtbaan Troy in ToverlandTroy

Buiten staat ook de enorme houten achtbaan Troy; die kun je niet over het hoofd zien. Troy is maar liefst 35 meter hoog en meer dan een kilometer lang. De treintjes razen met een snelheid van wel negentig kilometer per uur over de baan. Troy is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux en halverwege de bochtige rit schiet je zelfs dóór het station heen.

Klimmen

Naast Troy staat Scorpios. Bij deze reuzenschommel krijg je net iets meer kriebels in je buik dan bij andere schipschommels. Dat komt omdat Scorpios schuiner de lucht in gaat. En heb je zin om zelf te klimmen en te klauteren? Laat dan eens zien wat je allemaal durft op de survivalbaan of in de Towers of Adventure. We hebben al een toverspreuk bedacht die je kan helpen: Klim-sa-la-bim!

Djengu River in ToverlandMagische Vallei

In de Magische Vallei van Toverland wonen de Dwervels. De grappige mannetjes en vrouwtjes houden er van om de bezoekers een beetje te plagen. Zit je in de kolkende wildwaterbaan Djengu River, dan maken de Dwervel-boefjes je onderweg nat. Ze hebben ook hun eigen achtbaan: Dwervelwind. Die is al net zo grappig als de Dwervels zelf: de achtbaan draait onderweg namelijk alle kanten op. Vooruit of achteruit, je weet van tevoren nooit hoe je rijdt.

Merlijn

Tovenaar Merlijn heeft in Toverland zijn eigen middeleeuwse land. In Avalon vind je meteen bij de ingang in een groot rotsblok het magische zwaard Excalibur. Je kunt er ook met een bootje op zoek naar de bron van het eeuwig leven. Het meest spannend is Fēnix, een achtbaan waarin je in een stoeltje naast de baan hangt en ook nog eens driemaal over de kop gaat!

Ondersteboven

Ook voor Pixarus moet je moed hebben. In de vliegtuigjes van deze attractie kun je wel twintig keer ondersteboven gaan als je dat wilt. Iets rustiger is Dragonwatch, een toren van waaruit je de draken in Avalon kunt bespieden.

Willen je vader of moeder weten wanneer Toverland open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

Doe de Toverland-test

1. De mascotte van Toverland heet …
2. De houten achtbaan heet…
3. In welke achtbaan word je met 75 kilometer afgeschoten?
4. Toverland ligt in de provincie…
5. In Toverland staan … grote hallen.

Antwoorden

1. Toos Toverhoed
2. Troy
3. De Booster Bike
4. Limburg
5. Twee