Leuke links

Pardoes in de Efteling

Veel pretparken hebben op hun website toffe kleurplaten, gave spelletjes, leerzame lespakketten of fijne informatie voor een werkstuk of spreekbeurt. Hier geven we je enkele tips met leuke links!

Lijkt een spreekbeurt over de Efteling je een leuk idee, dan kun je daarvoor terecht op de website van het park. De Efteling heeft drie spreekbeurtpakketten: over het park zelf, over sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en over de attractie De Vliegende Hollander. Klik hier om naar de spreekbeurtpagina te gaan.

Wil je wat leren over de Efteling, dan heeft het pretpark leuke en leerzame leskaarten voor je! Voor kleine kinderen is er de leskaart ‘Op avontuur met Jokie en Jet’ en voor kinderen tot en met groep 4 is er ‘Spelen met Sprookjes’. Voor kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn er elf leskaarten, bijvoorbeeld over taal, rekenen, geschiedenis en handvaardigheid. Op één van de leskaarten nemen Max & Moritz je mee in de wereld van de muziek. Klik hier

Zweven op Duinrell Rick de Kikker – de mascotte van Duinrell in Wassenaar – heeft zijn eigen webpagina’s met kleurplaten en materiaal voor een werkstuk of spreekbeurt. Rick beantwoordt ook allerlei vragen van kinderen. Klik hier om naar Rick’s Corner te gaan.

 Toverland heeft vier ‘lespakketten voor magiërs’. In het lespakket voor kinderen van groep 5 en 6 zijn de Dwervels de gastheren en -vrouwen. Het lespakket voor groep 7 en 8 draait rond het Paard van Troje. Klik hier.

Voor wie een spreekbeurt wil houden over Attractiepark Slagharen heeft het pretpark alle informatie keurig op een rijtje gezet. Klik hier voor de spreekbeurtinfo.

Wil je een spreekbeurt houden over Walibi Holland, dan vind je hier een spreekbeurtpakket dat je helpt bij de voorbereiding.

Spreekbeurtpakket over achtbanen van Europa-Park - Foto: © Adri van Esch Vind je achtbanen spannend en lijkt het je leuk daarover een spreekbeurt te houden? Europa-Park heeft een mooi spreekbeurtpakket voor iedereen van 10 tot 15 jaar. Vraag het aan door een mailtje te sturen aan benelux@europapark.de.

Hoe is het om te werken in een pretpark? Is dat een droombaan? Of is het gewoon werk als ieder ander werk? Lees het hier.

Heb je ook een link ontdekt naar een leuke site? Mail ons dan even!