Europa-Park

Europa-Park
In Rust, in het zuiden van Duitsland
In Europa-Park kun je kriskras door Europa trekken in één dag. Je wandelt zo van Griekenland naar Nederland en van Frankrijk naar Italië. Onderweg kom je tientallen attracties tegen, waaronder dertien achtbanen.

De Zwitserse Bobbaan in Europa-ParkVoor dit park moet je best ver rijden: met de auto doe je er wel bijna zes uur over. Maar Europa-Park is een heel mooi pretpark, dus alle moeite is zeker niet voor niks. En misschien kom je er wel langs als je op vakantie gaat naar Zwitserland, Italië of Frankrijk. Want Europa-Park ligt helemaal in het puntje van Duitsland, op de grens met Frankrijk en Zwitserland.

Showroom

Europa-Park is eigenlijk een showroom. Net zoals mooie auto’s staan te glimmen in een autoshowroom, zo staan mooie attracties te pronken in Europa-Park. Het pretpark is van een familie die al honderden jaren attracties bouwt, eerst voor kermissen en later ook voor parken. De nieuwste attracties worden in het pretpark gezet, zodat iedereen die op zoek is naar een nieuwe belevenis ze kan zien.

Dagje uit

Maar ook mensen die geen attractie willen kopen, kunnen gewoon naar Europa-Park komen. Voor een gezellig dagje uit. Of twee, of drie, want in het Duitse pretpark kun je ook blijven slapen op de camping naast de achtbaan of in een hotel in Spaanse, Portugese of Italiaanse sfeer. 

Lekker spetteren in Poseidon in Europa-ParkGeen grenzen

Europa-Park is eigenlijk Europa in het klein, zonder grenzen. Er zijn zestien Europese landen nagebouwd, die allemaal hun eigen attracties hebben. Je komt binnen in een straat vol prachtige Duitse huizen en paleizen. Nederland is er ook. Je kunt er rondjes draaien in grote Delftsblauwe koffiekopjes, poffertjes eten en een spannend vaartochtje maken in Piraten in Batavia.

België is er helaas nog niet, maar dat kan nog komen. Want het park breidt telkens weer uit met nieuwe landen en attracties. Het nieuwste land is Kroatië. In IJsland staan de spannendste belevenissen van Europa-Park: de loopingachtbaan Blue Fire en de houten achtbaan Wodan. In Frankrijk staat de hoogste achtbaan – de 73 meter hoge Silver Star – en in Rusland de meest bijzondere: in Euro-Mir racen draaiende treinen langs torenhoge spiegels.

Blue Fire in Europa-Park

Landen

Wandel op één dag gewoon van Engeland naar Portugal, van Oostenrijk naar Griekenland en van Scandinavië naar Spanje. Overal kom je draaimolens, treintjes, achtbanen, wildwaterbanen en shows tegen. Elk land heeft prachtige gebouwen. Het lijkt net of je er écht bent. Zoveel verschillende landen op één dag, dat kan alleen in Europa-Park. 

Vlieg door het koninkrijk van de Minimoys
Arthur en de Minimoys

Misschien heb je de film Arthur en de Minimoys gezien. De wereld van de Minimoys is helemaal nagebouwd in Europa-Park. In een hangende achtbaan zweef je over het dorp van de minimensjes en door de bonte straat Paradise Alley. Je komt langs grashalmen zo groot als wolkenkrabbers en lieveheersbeestjes met het formaat van een helikopter. En je staat oog in oog met kolossale kikkers en reusachtige rupsen. In de hal van Arthur staat ook nog een toren in de vorm van een klaproos en een draaimolen met springende motten.

Waterpark Rulantica van Europa-Park

Zweven en zwemmen

Over zweven gesproken: in Voletarium vlieg je dankzij schitterende filmbeelden over diverse Europese landen. In Nederland zweef je over de tulpenvelden. Heb je meer dagen de tijd, dan is een bezoekje aan het overdekte waterpretpark van Europa-Park een spetterend idee. In Rulantica staan zeventien waterglijbanen, er is een groot golfslagbad en een 250 meter lange dobberrivier.

Achtbaan Matterhorn Blitz in Europa-Park

Vind je achtbanen spannend en lijkt het je leuk daarover een spreekbeurt te houden? Europa-Park heeft een gratis spreekbeurtpakket voor iedereen van 10 tot 15 jaar. Vraag het aan door een mailtje te sturen aan benelux@europapark.de.

Hier kun je de attracties van alle landen in Europa-Park zien:

Duitsland, Italië, Frankrijk en Griekenland
Zwitserland, Ierland, Engeland en Rusland
Nederland, Avonturenland, Arthur en Oostenrijk
Spanje, Portugal, Scandinavië en IJsland

Willen je vader of moeder weten wanneer Europa-Park open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.  

Doe de Europa-Park-test

1. Hoe hoog is achtbaan Silver Star?
2. Hoeveel Europese landen heeft het park?
3. Welke Nederlandse lekkernij kun je in Europa-Park eten?
4. In welk land ligt Europa-Park?
5. In welk ‘land’ ligt achtbaan Blue Fire?

Antwoorden

1. 73 meter
2. Zestien
3. Poffertjes
4. Duitsland
5. IJsland