Movie Park Germany

Movie Park Germany
Bottrop-Kirchhellen, net over de grens in Duitsland
Alle attracties in Movie Park Germany hebben te maken met films en televisie. In ‘Hollywood in Duitsland’ loop je de televisiesterren van Nickelodeon tegen het lijf of ga je op avontuur in The Lost Temple.

Star Trek: Operation Enterprise in Movie Park GermanyJe weet vast wel wat het Engelse woord ‘movie’ betekent. Juist ja, ‘film’. En dus is het ook niet moeilijk te raden waar het in het Movie Park allemaal om draait: om films. Het Duitse park heette eerst Warner Bros. Movie World, omdat er toen vooral sterren uit de filmfabriek van Warner Bros. woonden. Nu werkt het park samen met meer bekende Amerikaanse filmstudio’s en ze hebben allemaal moeilijke namen: 20th Century Fox, MGM, DreamWorks, Universal en Nickelodeon.

Sid uit de film Ice AgeIce Age

De belangrijkste helden uit de films van die studio’s hebben ieder een eigen attractie gekregen. Zo kun je in de wereld van de spannende film Star Trek stappen. Je maakt een ruimtereis in de spectaculaire loopingachtbaan Star Trek Operation Enterprise. Of je kunt met de hoofdrolspelers uit de film Ice Age op de foto. Zij hebben een eigen filmtheater waar je in 3D kunt meemaken hoe Manny, Sid en Diego dinosauriërs tegen het lijf lopen. Door het sullige brilletje kun je diepte zien en dan bewegen ook de stoelen nog eens mee met de beelden op het scherm. Net echt!

De sterren van Nickelodeon in Movie Park GermanyNickelodeon

De meeste bekende sterren wonen in het Nick Land. De televisiezender Nickelodeon heet in Duitsland Nick. Best makkelijk, zo’n korte naam. Net als op de zender kom je in dat land Spongebob Squarepants, Dora, Jimmy Neutron, Diego en Avatar tegen. Ze hebben allemaal een eigen, kleurrijke attractie. Met Spongebob Squarepants en zijn vriendje Patrick stap je in een bootje met waterkannonen. Kun je lekker iedereen natspuiten. Maar pas op dat je zelf ook niet de volle laag krijgt! Dora heeft ook een waterattractie: een Dora's Big River Adventure in Movie Park Germanywildwaterbaan met boomstammen en paarse rotsen.

Naar Jimmy Neutron is een hangende achtbaan genoemd: de Atomic Flyer. Ook als je nog geen meter lang bent, mag je daar al in. Diego en Avatar hebben ieder een eigen draaimolen in het Nickland. En de Teenage Mutant Ninja Turtles hebben een eigen verkeersschool. De dappere groene schildpadden leren je hoe je moet rijden door de straten van New York.

Decors

In Movie Park kun je ook zien hoe films gemaakt worden. In de Hollywood Street Set – dat is de ingangsstraat van het park – zie je hoe nep decors eigenlijk zijn. Aan de voorkant lijken de huizen heel echt, maar kijk eens aan de achterkant…

Jimmy Neutrons Atomic Flyer in Movie Park Germany

Avonturen

Heb je dan nog zin in wat avontuur, dan zijn er rollercoasters, zoals de houten Bandit, Star Trek: Operation Enterprise en de loopingbaan MP Xpress. Voor wie van iets rustiger houdt zijn er de achtbanen Backyardigans Mission to Mars, Ghost Chasers en Jimmy Neutrons Atomic Flyer. Avontuurlijk zijn ook de wildwaterbanen Excalibur, Secrets of the Dark Forest en Area 51 – Top Secret (waarin je zeker nat wordt) en de spectaculaire attractie Time Riders, een achtervolging in een wild bewegende capsule met een film.

Van Helsing's Factory in Movie Park GermanyZenuwen

Hou je van griezelen, dan moet je naar Van Helsing’s Factory. Abraham van Helsing gaat met je in een donkere, snelle achtbaan op jacht naar vampieren. Movie Park vindt deze enge attractie geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Maar ben jij jonger, echt niet bang uitgevallen en langer dan één meter en twintig centimeter, dan mag je toch mee. Heb je daarna je zenuwen nog steeds in bedwang, stap dan maar in de toren High Fall. Je voeten bengelen onder het stoeltje en langzaam schuif je naar zestig meter hoogte. En dan… val je razendsnel loodrecht naar beneden!

Jetski's in Movie Park GermanyCool

Veel rustiger gaat het er aan toe op de Santa Monica Pier. Het reuzenrad, de jetski’s en de Crazy Surfer roepen de sfeer op van het strand; lekker koel. Ook koel is het diep onder de grond, waar archeoloog Jeffrey Carter een eeuwenoude tempel heeft ontdekt. Je kunt er een kijkje gaan nemen. Maar pas op: in het onderaardse bouwwerk leven nu dinosaurussen. En die zijn niet echt aardig. Ze vallen regelmatig de expeditiebussen aan. The Lost Temple is een spannende reis in de tijd, terug naar de prehistorie. Maar je bent gewaarschuwd: veilig is het daar niet!

Santa Monica Pier in Movie Park Germany

Hier kun je de attracties van alle themagebieden in Movie Park Germany zien:

Hollywood Street Set
Nickland
Streets of New York
Santa Monica Pier
The Old West

Willen je vader of moeder weten wanneer Movie Park Germany open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier

Doe de Movie Park-test

1. Movie Park Germany heette eerst…
2. De twee achtbanen die een aantal keren over de kop gaan heten…
3. De vrijevaltoren van Movie Park is … meter hoog.
4. Wat is de naam van de Pier in Movie Park?
5. Hoe heet de achtbaan van Jimmy Neutron?

Antwoorden

1. Warner Bros. Movie World
2. MP Xpress en Star Trek: Operation Enterprise
3. Zestig
4. Santa Monica Pier
5. Jimmy Neutron’s Atomic Flyer