Bobbejaanland

Bobbejaanland
Lichtaart in België
Bobbejaan was een beroemde zingende cowboy. In zijn eigen ‘land’ loop je door een cowboystadje, beproef je je schietkunsten in El Paso of stap je in een van de zeven achtbanen.

Achtbaan Dreamcatcher in BobbejaanlandJiehaa! Als je van cowboys en indianen houdt, moet je een keer naar Bobbejaanland gaan. Daar is de sfeer van het wilde westen overal te proeven. Dat is niet gek, want Bobbejaanland werd in 1961 bedacht en opgericht door Bobbejaan Schoepen. Hij was een bekende zanger van cowboyliedjes.

Theater

Bobbejaan bouwde eerst een groot theater waar hij elke dag voor de gasten zijn countryliedjes zong. Later kwam er een strand bij de theaterhal waar de bezoekers ook nog lekker konden zonnen en zwemmen. Toen kwamen er attracties bij, elk jaar weer meer. En zo ontstond het pretpark Bobbejaanland. Waarom het zo heet, weet je nu wel…

King Kong in BobbejaanlandWilde westen

Zwemmen en zonnen kun je niet meer in Bobbejaanland en de zanger treedt er zelf ook niet meer op. Bobbejaan is inmiddels overleden. Maar je kunt er nog wel een hele dag plezier beleven. Er zijn zeven achtbanen en drie wildwaterbanen, draaimolens en speeltuinen, een reuzenrad en boottochtjes. Verschillende attracties hebben het wilde westen als thema, zoals de paardenshow, de Horse Pedalo (op een paard trappend over een monorail) en het cowboydorpje.

Schieten

In de attractie El Paso mag je zelf schieten: je rijdt met een karretje door de wereld van de cowboys en onderweg kom je allerlei doelen tegen waar je met je pistool op mag mikken. Tussen alle attracties door rijdt een monorail, een trein hoog in de lucht. Lekker makkelijk als je wat moe bent.

The Forbidden Caves in BobbejaanlandVerboden grotten

Heel spannend is de tocht in de verboden grotten, The Forbidden Caves. Je gaat met een gids het grottenstelsel in, op zoek naar het geheimzinnige paarse kristal. Een lift brengt je diep onder de grond. Daar staat een expeditiebus voor je klaar. Maar hou je vast: enge wezens zijn niet zo blij dat je hun rust verstoort. Ze komen heel dicht bij je, dankzij de 3D-bril die je op hebt.

Adventure Valley

The Forbidden Caves liggen in het themaland Adventure Valley. Daar staan ook reuzenaap King Kong en de draaiende achtbaan Naga Bay. Je vindt er ook Banana Battle, met bootjes waarin je elkaar onderweg lekker kunt natspuiten. Je bent in België, dus dan moet je smoutebollen eten. Dat is de Belgische naam voor oliebollen. En die zijn niet alleen met oudjaar te koop, maar elke dag, in de Sugar Shack in Adventure Valley.

Achtbaan Fury in Bobbejaanland

Snelste achtbaan

De snelste achtbaan van België én Nederland staat in Bobbejaanland. Het is Fury. De treintjes bereiken een topsnelheid van ruim 106 kilometer per uur. Je kunt zelf kiezen of je deze baan vooruit wilt rijden of achteruit. Een andere bijzondere achtbaan is Typhoon. De lift gaat loodrecht omhoog, gevolgd door een vrije val van negentig graden!

Willen je vader of moeder weten wanneer Bobbejaanland open is, hoe ze er kunnen komen en wat het allemaal kost, klik dan hier.

Doe de Bobbejaanland-test

1. Wat is de achternaam van Bobbejaan?
2. Hoe heten liedjes die gaan over het cowboyleven?
3. Hoe heten de bootjes waarin je op elkaar kunt schieten met water?
4. Bij welke plaats ligt Bobbejaanland?
5. Hoeveel achtbanen heeft het park?

Antwoorden

1. Schoepen
2. Countryliedjes
3. Banana Battle
4. Bij Lichtaart
5. Zeven