Europa-Park

In Rust, in het zuiden van Duitsland

Wildwaterbaan Atlantica in Europa-ParkVoor dit park moet je best ver rijden: met de auto doe je er wel bijna zes uur over. Maar Europa-Park is een heel mooi pretpark, dus alle moeite is zeker niet voor niks. En misschien kom je er wel langs als je op vakantie gaat naar Zwitserland, Italië of Frankrijk. Want Europa-Park ligt helemaal in het puntje van Duitsland, op de grens met Frankrijk en Zwitserland.

De Zwitserse Bobbaan in Europa-ParkShowroom
Europa-Park is eigenlijk een showroom. Net zoals mooie auto’s staan te glimmen in een autoshowroom, zo staan mooie attracties te pronken in Europa-Park. Het pretpark is van een familie die al honderden jaren attracties bouwt, eerst voor kermissen en later ook voor parken. De nieuwste attracties worden in het pretpark gezet, zodat iedereen die op zoek is naar een nieuwe belevenis ze kan zien.

Lekker spetteren in Poseidon in Europa-ParkDagje uit
Maar ook mensen die geen attractie willen kopen, kunnen gewoon naar Europa-Park komen. Voor een gezellig dagje uit. Of twee, of drie, want in het Duitse pretpark kun je ook blijven slapen op de camping naast de achtbaan of in een hotel in Spaanse, Portugese of Italiaanse sfeer.

Achtbaan Blue Fire in Europa-ParkGeen grenzen
Europa-Park is eigenlijk Europa in het klein, zonder grenzen. Er zijn veertien Europese landen nagebouwd, die allemaal hun eigen attracties hebben. Je komt binnen in een straat vol prachtige Duitse huizen en paleizen. Nederland is er ook. Je kunt er rondjes draaien in grote Delftsblauwe koffiekopjes of poffertjes eten. België is er helaas nog niet, maar dat kan nog komen. Want het park breidt telkens weer uit met nieuwe landen en attracties. Het nieuwste land is Ierland. In IJsland staan de spannendste belevenissen van Europa-Park: de loopingachtbaan Blue Fire en de houten achtbaan Wodan. In Frankrijk staat de hoogste achtbaan – de 73 meter hoge Silver Star – en in Rusland de meest bijzondere: in Euro-Mir racen draaiende treinen langs torenhoge spiegels.


Franse straat in Duitsland, in Europa-ParkLanden
Wandel op één dag gewoon van Engeland naar Portugal, van Oostenrijk naar Griekenland en van Scandinavië naar Spanje. Overal kom je draaimolens, treintjes, achtbanen, wildwaterbanen en shows tegen. Elk land heeft prachtige gebouwen. Het lijkt net of je er écht bent. Zoveel verschillende landen op één dag, dat kan alleen in Europa-Park.

Arthur in het koninkrijk van de Minimoys

Misschien heb je de film Arthur en de Minimoys gezien. De wereld van de Minimoys is helemaal nagebouwd in Vlieg door het koninkrijk van de Minimoys - Foto: Europa-ParkEuropa-Park. In een hangende achtbaan zweef je over het dorp van de minimensjes en door de bonte straat Paradise Alley. Je komt langs grashalmen zo groot als wolkenkrabbers en lieveheersbeestjes met het formaat van een helikopter. En je staat oog in oog met kolossale kikkers en reusachtige rupsen. In de hal van Arthur staat ook nog een toren in de vorm van een klaproos en een draaimolen met springende motten.

  

Vind je achtbanen spannend en lijkt het je leuk daarover een spreekbeurt te houden? Europa-Park heeft een mooi spreekbeurtpakket voor iedereen van 10 tot 15 jaar. Vraag het aan door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

  
Hier kun je de attracties van alle landen in Europa-Park zien:

> Duitsland, Italië, Frankrijk en Griekenland
> Zwitserland, Ierland, Engeland en Rusland
> Nederland, Avonturenland, Arthur en Oostenrijk
> Spanje, Portugal, Scandinavië en IJsland

Willen je vader of moeder weten wanneer Europa-Park open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.Achtbaan Matterhorn Blitz in Europa-ParkDoe de Europa-Park-test!

1.
Hoe hoog is achtbaan Silver Star?
2. Hoeveel Europese landen heeft het park?
3. Welke Nederlandse lekkernij kun je in Europa-Park eten?
4. In welk land ligt Europa-Park?
5. In welk 'land' ligt achtbaan Blue Fire?

 

Antwoorden