Movie Park Germany

Bottrop-Kirchhellen, net over de grens in Duitsland

Star Trek: Operation Enterprise in Movie Park GermanyJe weet vast wel wat het Engelse woord ‘movie’ betekent. Juist ja, ‘film’. En dus is het ook niet moeilijk te raden waar het in het Movie Park allemaal om draait: om films. Het Duitse park heette eerst Warner Bros. Movie World, omdat er toen vooral sterren uit de filmfabriek van Warner Bros. woonden. Nu werkt het park samen met meer bekende Amerikaanse filmstudio’s en ze hebben allemaal moeilijke namen: 20th Century Fox, MGM, DreamWorks, Universal en Nickelodeon.

Ice Age
De belangrijkste helden uit de films van die studio’s hebben ieder een eigen attractie gekregen. Zo Sid uit de film Ice Age - Foto: (c) Parkplanetkun je in de wereld van de spannende film Star Trek stappen. Je maakt een ruimtereis in de spectaculaire loopingachtbaan Star Trek Operation Enterprise. Of je kunt met de hoofdrolspelers uit de film Ice Age op de foto. Zij hebben een eigen filmtheater waar je in 3D kunt meemaken hoe Manny, Sid en Diego dinosauriërs tegen het lijf lopen. Door het sullige brilletje kun je diepte zien en dan bewegen ook de stoelen nog eens mee met de beelden op het scherm. Net echt! 


NickelodeonDe sterren van Nickelodeon in Movie Park Germany
De meeste bekende sterren wonen in het Nick Land. De televisiezender Nickelodeon heet in Duitsland Nick. Best makkelijk, zo'n korte naam. Net als op de zender kom je in dat land Spongebob Squarepants, Dora, Jimmy Neutron, Diego en Avatar tegen. Ze hebben allemaal een eigen, kleurrijke attractie. Met Spongebob Squarepants en zijn vriendje Patrick stap je in een bootje met waterkannonen. Kun je lekker iedereen natspuiten. Maar pas op dat je zelf ook niet de volle Dora's Big River Adventure in Movie Park Germanylaag krijgt! Dora heeft ook een waterattractie: een wildwaterbaan met boomstammen en paarse rotsen. Naar Jimmy Neutron is een hangende achtbaan genoemd: de Atomic Flyer. Ook als je nog geen meter lang bent, mag je daar al in. Diego en Avatar hebben ieder een eigen draaimolen in het Nickland. En de Teenage Mutant Ninja Turtles hebben een eigen verkeersschool. De dappere groene schildpadden leren je hoe je moet rijden door de straten van New York.

Decors
In Movie Park kun je ook zien hoe films gemaakt worden. In de Hollywood Street Set – dat is de ingangsstraat van het park – zie je hoe nep decors eigenlijk zijn. Aan de voorkant lijken de huizen heel echt, maar kijk eens aan de achterkant…

Loopingachtbaan MP Express in Movie Park GermanyAvonturen
Heb je dan nog zin in wat avontuur, dan zijn er roller coasters, zoals de houten Bandit, Star Trek: Operation Enterprise en de loopingbaan MP Xpress. Voor wie van iets rustiger houdt zijn er de achtbanen Backyardigans Mission to Mars en Ghost Chasers. Avontuurlijk zijn ook de wildwaterbanen Excalibur, Secrets of the Dark Forest en Alien Encounter (waarin je zeker nat wordt) en de spectaculaire attractie Time Riders, een achtervolging in een wild bewegende capsule met een film.

Van Helsing's Factory in Movie Park GermanyZenuwen
Hou je van griezelen, dan moet je naar Van Helsing’s Factory. Abraham van Helsing gaat met je in een donkere, snelle achtbaan op jacht naar vampieren. Movie Park vindt deze enge attractie geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Maar ben jij jonger, echt niet bang uitgevallen en langer dan één meter en twintig centimeter, dan mag je toch mee. Heb je daarna je zenuwen nog steeds in bedwang, stap dan maar in de toren High Fall. Je voeten bengelen onder het stoeltje en langzaam schuif je naar zestig meter hoogte. En dan… val je razendsnel loodrecht naar beneden!

CoolJetski's in Movie Park Germany
Veel rustiger gaat het er aan toe op de Santa Monica Pier. Het reuzenrad, de jetski’s en de Crazy Surfer roepen de sfeer op van het strand; lekker koel. Ook cool is de Crazy Action Stunt Show waarin stuntmannen de spannendste toeren uithalen.

Woedende dino'sIn The Lost Temple in Movie Park Germany
Diep onder de grond heeft archeoloog Jeffrey Carter een eeuwenoude tempel ontdekt. Je kunt er een kijkje gaan nemen. Maar pas op: in het onderaardse bouwwerk leven nu dinosaurussen. En die zijn niet echt aardig. Ze vallen regelmatig de expeditiebussen aan. The Lost Temple is een spannende reis in de tijd, terug naar de prehistorie. Maar je bent gewaarschuwd: veilig is het daar niet!


Hier kun je de attracties van alle themagebieden in Movie Park Germany zien:
> Hollywood Street Set
> Nickland
> Streets of New York
> Santa Monica Pier
> The Old West

Klik hier om de plattegrond van het park te zien.
Willen je vader of moeder weten wanneer Movie Park Germany open is, hoe ze er kunnen komen en wat het kost, klik dan hier.

 

SpongeBob Splash Bash in Movie Park GermanyDoe de Movie Park-test!

1. Movie Park Germany heette eerst…
2. De twee achtbanen die een aantal keren over de kop gaan heten…
3. De vrijevaltoren van Movie Park is … meter hoog.
4. Wat is de naam van de Pier in Movie Park?
5. Hoe heet de achtbaan van Jimmy Neutron?

 

Antwoorden